Hjemmekontor?

positive og negative sider ved å ha hjemmekontor

I den nyeste utgaven av Ledernytt har jeg blant annet skrevet en artikkel om hvordan du kan få god struktur med hjemmekontor.

Det å ha hjemmekontor kan på mange måter by på utfordringer; særlig om du ikke har et spesifikt rom kun til dette formålet. Selv eier jeg ikke annet enn en 85 kvadratmeter leilighet, så for min del er mitt «hjemmekontor» i den ene enden av sofaen – den samme enden som jeg bruker til å spise knekkebrød, se på serier eller blogge. Ikke akkurat det ideelle, men det funker for nå. Hus og et ordentlig hjemmekontor kun til dette formålet venter i fremtiden, men innen den tid kan en kvinne bare drømme …

Vel, jeg tenkte å komme med mine personlige tips til deg som vurderer hjemmekontor, også vil jeg råde deg til å gå til innkjøp av Ledernytt; der får du servert alt du trenger å vite, enten du driver for deg selv, er ansatt eller – selvsagt – er leder for en bedrift.

LES OGSÅ: 10 positive sider ved å være frilansjournalist

Mine personlige meninger, kan derimot leses her: 

5 positive sider ved å ha hjemmekontor:

  • Du kan jobbe når som helst. Kanskje særlig for oss med kreative yrker, er dette gull verdt. Jeg må ikke vente til neste morgen eller til arbeidsdagen starter med å få sving på en god idé; det kan jeg gjøre i en fei – også i pyjamasen
  • Overtiden merkes knapt. Må du sitte en time ekstra? Null stress! Når datteren min bestemmer seg for å besøke besteforeldrene eller onkelen sin, kan jeg brått bruke et tosifret antall timer på jobben – helt uten å merke noe til overtiden.
  • Pausene er mer innholdsrike enn en kaffe og en rask prat med kolleger. Du kan se litt av en episode av favorittserien, rusle en tur med hunden, lese i en valgfri bok eller ta en cowboy-strekk på sofaen. Digg!
  • Fridagen er ikke forbeholdt søndager. Det er lite som er så deilig som å jobbe i ro og mak en hel søndag, for så å finne på noe med familien eller venner midt i uken. Det er friheten sin, det!
  • Du kan gjøre som du vil. Om det er høylytt Opera, skrikende death metal eller lyden av fingre som leker trommestikker på skrivebordet som inspirerer deg – do it! Alt er opp til deg, og det finnes ingen som kan si noe på hvordan du velger å ha miljøet rundt deg når du jobber.

LES OGSÅ: Slik unngår du å møte veggen

3 utfordringer ved å ha hjemmekontor:

  • Ensomheten. Det er uten tvil ensomt å ha hjemmekontor, det føler jeg at jeg gjentar meg selv på litt i det uendelige. Men ja, det er uten tvil noe i det å ha kolleger å snakke med og som en kan utveksle ideer med! Å ha et godt nettverk over Internett kan være en grei løsning for deg som sliter med dette, men det er klart at det ikke er det samme som et kontor i fellesskap med andre.
  • Pausene blir raskt litt for lange. Jeg, som syns det er topp å bruke pausene mine på serier eller en god bok, sliter nok spesielt med dette. Det blir fort til at jeg overbeviser meg selv om at jeg fortjener å lese noen sider til, eller å se på noen minutter til av episoden … Vel, la oss bare si at det hender at jeg legger meg klokka tre på natta for å ta igjen for det tapte.
  • Det er vanskelig å holde seg til god struktur. Noe av det fineste med jobben min, må være at mye av det jeg skriver er ting jeg kan ta til meg i mitt eget liv også. Det gjelder spesielt for Ledernytt! Artikkelen jeg skrev om det å ha struktur i hjemmekontoret, har virkelig lært meg mye. Jeg har en liten vei igjen å gå for å få alt strukturert (jeg kalte meg jo ikke «Lizbeth Ustrukturert Osnes» på Facebook i 2012 uten grunn…), men jeg har virkelig kommet meg langt på vei her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *