Har du fått avslag på tekstene dine? Så bra!

avslag på artikkel

Det kan være hardt å oppleve avslag på tekstene dine; enten du har forsøkt å sende inn en bok til et forlag, en artikkel- eller forslag til en redaksjon, eller å bli møtt med lite interesse for bloggen din. «Jeg kan like gjerne gi opp» eller «Hvorfor gidder jeg i det hele tatt?» er spørsmål mange skribenter stiller seg selv ofte. Meg selv inkludert.

Jeg er ikke her for å fortelle deg at så lenge du prøver hardt nok, vil du helt slutte å få avslag. Slik fungerer det ikke – i alle fall ikke for oss dødelige skribenter.

LES OGSÅ: Slik bekjemper du skrivesperren en gang for alle! 

Og ja; heldigvis! Jeg lurer på hva som hadde hendt med skrivingen dersom man aldri fikk avslag. Aldri satt med den pirrende følelsen i kroppen; «kommer redaksjonen til å syns det er bra?». Den følelsen – og da særlig den som kommer når man faktisk får et «JA!» etterpå – ville jeg ikke ha byttet ut mot noe som helst i hele verden.

LES OGSÅ: Slik finner du gode artikkelideer – som faktisk selger

Det å få avslag er etter min mening fryktelig viktig. Ikke bare lærer du deg å legge lista høyt for deg selv – og dermed også jobbe enda hardere for en bedre journalistisk verden, om det er journalistikk du driver med – men du vil også gradvis utvikle et «Yay or Nay»-filter i hjernen din, som forteller deg om en idé er verdt å jobbe videre med, eller ikke.

LES OGSÅ. Sjekkliste: Er denne teksten verdt å skrive? 

Så, om du har fått avslag en, to, åtte eller førtisju ganger; fortvil ikke! Hopp tilbake på hesten, og prøv igjen. Og igjen. Og igjen. For tro meg, når du først når gjennom – vil det hele være verdt det, og enda litt til.

Lykke til! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *