Derfor bør, nei MÅ, du skrive!

bli journalist

Føler du at det å skrive er ditt kall? At du må skrive for å få orden på tanker og følelser, eller for å overleve i det hele tatt? På samme tid føler du kanskje at det ikke er plass til deg i denne verdenen full av gode historier, vinklinger og synonymer?

LES OGSÅ: Slik er det å være frilansjournalist

Jeg for min del har ikke tall på hvor mange ganger jeg har følt for å gi opp. Allerede som femåring visste jeg godt hva drømmen var; å skrive. Jeg skulle bli forfatter. Skrive i avisen. Skrive i magasiner. Kanskje eie et magasin, til og med! I løpet av årene på barneskolen endret jeg imidlertid retning; jeg kunne da vel ikke leve av å skrive, kunne jeg vel? Nei, selvfølgelig kunne jeg jo ikke det. Ingen kan da det, i alle fall ikke lille meg.

Nei, jeg måtte jo bli noe ordentlig. Advokat, kanskje. Nei, det hørtes kjedelig ut. Lege? Nei, for mye ansvar. Sykepleier? Tja, det kunne jeg jo alltids sikte meg inn mot. Jeg elsker mennesker, og ikke minst det å ta meg tid til å snakke med dem. Joda, sykepleier kunne jeg bli. Det fikk duge.

LES OGSÅ: Test deg selv: Passer du til å være frilansjournalist? 

Føler du det på samme måte? Da har jeg én ting å fortelle deg; du bør ikke skrive. Du !

  • Bare du kan fortelle en historie på din måte. Bare du kan formidle ditt budskap på din måte. Tenk så mye verden går glipp av om du lar være?
  • Bare du sitter med de erfaringene du har. Bare du evner å tenke som du gjør, og det er kun du som vil få frem akkurat de følelsene, de tankene og de budskapene i dine tekster.
  • Bare du skriver på din måte. Din skrivestemme – eller den du har potensiale til å utvikle videre – er helt unik!
  • Bare du kan bruke dine skildringer for å få frem dine poenger i tekstene.
  • Bare du lurer på alt det nettopp du lurer på – dermed sitter du garantert på en hel haug av tekster som bare venter på å la seg skrive. Av ingen ringere enn nettopp deg, selvfølgelig! Tenk så mange du kan nå ut til, som hver for seg lurer på mye av det samme som det du lurer på, og som kanskje føler seg alene om å ville vite nettopp det du kan gi svaret på?

Så – skriv!

2 thoughts on “Derfor bør, nei MÅ, du skrive!

    • Frilansjournalistlizbethosnes says:

      Av og til kan det være en liten utfordring, men da finnes det heldigvis en hel masse triks du kan prøve ut! :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *