Hva kan frilansjournalister skrive av på skatten?

skrive av på skatten som frilansjournalist eller forfatter

Hva kan man skrive av på skatten som frilansjournalist?

For andre som i likhet med meg selv har startet opp enkeltpersonforetak som frilansjournalist, er det en hel del vi kan skrive av på skatten. Dette er noe av det jeg har fått bruk for å skrive av;

ALT DETTE STÅR DET ET HELT KAPITTEL OM I BOKEN MIN: Komplett guide til hvordan du kan bli, og overleve som, frilansjournalist

  • Jobbreise. Jeg var på en jobbreise i forbindelse med opplæring innen et program min ene oppdragsgiver, så alt som har med denne reisen skriver jeg altså ned. Mat og hotell inkludert!
  • Bøker. Bøker er altså ikke bøker lenger. For hver eneste bok jeg leser, jobber jeg også. Jeg tenker ut vinklinger og artikkelideer, formuleringer og setningsoppbygninger. Uansett hvilken bok jeg holder i hendene, er det en del av jobben min.
  • Mobil og telefonregninger. Nå er det en viss sum man skal trekke fra årlig ettersom jeg bruker telefonen min som kombinert privat- og jobbtelefon (selv om mine samtaler er 90% jobb, haha), men resten føres altså opp. Jeg fører opp både avdragene på mobilen min, og regningene. Som frilansjournalist er jeg avhengig av mye mobildata, og betaler derfor for 40 GB per måned. Da er det lurt å huske å skrive det opp!
  • Internett. Også her skal en viss sum føres tilbake, men det ordner regnskapsføreren. I alle fall; uten Internett duger i alle fall ikke frilansjournalisten (uansett hvor dårlig det måtte rime), så det er viktig å føre ned!
  • Kurs. Jeg er jo så glad i å suge til meg alt av kunnskap innen både journalistikk og skriving generelt, så det blir brukt litt penger på kurs. Heldigvis føres også dette ned!
  • Nødvendig utstyr og programmer. Som for eksempel datamaskin, datamus, almanakk/avtalebøker, Microsoft Office og lignende skrives selvfølgelig også av.
  • Skriveutstyr. Det er ikke bare tastaturet som får kjørt seg som eiendel av en journalist; også skrivebøker, penner, markeringstusjer og blyanter er viktig inventar – som også selvfølgelig skrives av på skatten.

Det er det jeg kommer på i farta. Om en bare tenker over hva man bruker penger på, og hva som kan knyttes til bedriften, kan det være mange penger å spare!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *